Yves Meersschaert

Yves Meersschaert  is een vaste waarde in de muziekwereld. Hij werd vooral bekend door zijn creatie van de tune van het Eén-programma ‘Man bijt hond’ en zijn werk als componist van Franse chansons voor Derek en Vis. Zijn ‘Petit Lapin’ groeide uit tot een radiohit. In 1999 bracht hij ‘Mon Paradis’ uit, zijn eerste soloalbum. Het album werd gelauwerd door de Vlaamse Gemeenschap en leidde tot een tournee door Vlaanderen.

In 2010 richtte Yves de band Le Grand Bateau op en begeleidde hij de strip ‘Le dernier brame’ van Jean-Claude Servais. In 2012 riep hij de opnamestudio Room13 in het leven, waar hij als producer samenwerkte met Gabriel Rios, Isolde Lasoen, Raymond van het Groenewoud en vele anderen.

Yves Meersschaert schreef al veel muzikale arrangementen voor o.a. Lieven Tavernier. Verder werkte hij samen met Felix van Groeningen voor de film ‘Belgica’ en begeleidde hij artiesten als Warre Borgmans, Herman Brusselmans, BJ Scott, Mich Walschaerts, Klaas Delrue, Kris De Bruyne en Neeka op piano.


Hij werkte als huiscomponist van figurentheater Ultima Thule mee aan verschillende theaterproducties waaronder de ‘Gomaar’-trilogie en ‘Door de bomen het bos’.
Ook leverde hij werk voor huizen als Kopergietery, Bij’ de Vieze Gasten en De Werf.
Hij startte het project ‘Onder De Vleugel’ op en toerde hiermee met Els Dottermans, Mich Walschaerts en anderen. Tot op vandaag leidt Yves de excentrieke Propere Fanfare uit Gent.

In 2018 richtte hij Room 13 Orchestra op. Dit orkest bestaat uit 24 professionele muzikanten, de meeste met een klassieke opleiding. Stijn Meuris, Mich Walschaerts, Lieven Tavernier, Jan De Smet en Neeka zijn slechts enkele artiesten die met Room 13 Orchestra op tournee trokken. Yves is huiscomponist én artistiek leider van dit buitenbeentje in het Vlaamse orkestlandschap.